top of page

Δερματικά αλλεργικά τεστ

Έγινε ενημέρωση: 12 Οκτ 2022

Τα δερματικά αλλεργικά τεστ (prick test) στο πνευμονολογικό ιατρείο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την διάγνωση αλλεργιών που μπορεί να σχετίζονται με το αλλεργικό βρογχικό άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα, δύο παθήσεις που συχνά συνυπάρχουν.

Η εξέταση γίνεται στο ιατρείο, είναι ασφαλής και ανώδυνη. Στο αντιβράχιο του ασθενούς τοποθετείται με ελαφρύ νυγμό εκχύλισμα από διάφορα αλλεργιογόνα όπως γύρη και ακάρεα και μετά από 20 λεπτά αξιολογούνται τα αποτελέσματα.

Τα δερματικά τεστ είναι η προτιμώμενη μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση ύπαρξης τυχόν αλλεργίας και είναι συνήθως η πιο αξιόπιστη. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα μπορεί να παραγγελθούν ειδικές εξετάσεις αίματος καθώς και να γίνει παραπομπή σε ειδικό αλλεργιολόγο.












Χρειάζεται κάποια προετοιμασία;

Θα πρέπει να ενημερώσετε για φάρμακα που παίρνετε καθώς κάποια μπορεί να επηρεάζουν τα αποτελέσματα του τεστ. Ενημερώστε εαν παίρνετε αντιισταμινικά καθώς αυτά πρέπει να σταματήσουν για 3 έως 7 ημέρες πριν από την εξέταση. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ρινικά στεροειδή σπρέι και φάρμακα για το άσθμα.


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page